Berättelsen försöker emellanåt röra sig åt det episka hållet, men det storslagna sköljs bort av ett nytt sorts innehåll där fysisk humor och ordvitsar mixas med bikaraktärer som både ser ut och talar på ett minst sagt annorlunda sätt. Typiskt är att det på en kyrkogård finns en gravsten märkt Sam Peckinpah, "ett fint namn för en Navahoindian". Vidare är båda hjältarna fullständigt överlägsna sina motståndare, ett faktum som resulterar i många skratt. De kan skjuta fyra skott genom en hatt utan att göra fler än tre hål. Pricksäkerheten är övernaturlig, men helt i linje med filmen i övrigt.
Sergio Leones spirituella ande vakar över filmen. Det är hans idé som blivit manus som sedan blivit film och han har uppenbart bidragit till regisserandet även om det är Tonino Valeriis namn som står i historieböckerna. Leones metodiskt noggranna sätt att långsamt bygga upp en scen kan man inte komma ifrån. Bilderna får tala, översiktsbilder växlar med närbilder och varje scen lotsas fram mot ett mindre crescendo. Det enda som inte är Leone är all slapstickhumor där man snarare tagit intryck av den då mycket inflytelserika asiatiska kampsportsfilmen.
Terrence Hill, eller Mario Girotti som han hette när han föddes, gör sin Nobody till en blåögd spjuver med ett leende som hämtat från en tandblekningskampanj. Hans ögon fullkomligt svämmar över av glimtar och hans rörelsemönster förkroppsligar en serietidningsgestalt. Detta blir en kontrast till Henry Fondas veteran som både har en röst och ett allvar som erinrar oss om en äldre tid.
Just det där allvaret hade förmodligen inte behövts och nu finns det där till ingen nytta. För är det något som den här filmen aldrig kommer att kunna bli så är det allvarlig. Förvisso är det snyggt med klacksparkar, men här går det ofta överstyr och spelarna klackar och dribblar i alla lägen. De glömmer nästan bort att ett bra passningsspel alltid överträffar summan av de individuella delikatesserna…
För att få upp My Name is Nobody till en sjua och medföljande rekommendation behövs något utöver det vanliga och tungan på vågen blir som så många gånger förr Ennio Morricone, superkompositören från Rom. Hans påhittighet är obegränsad och hans kreativa lekfullhet firar stora triumfer i en ekvilibristisk ljudfantasi som spinner vidare på den uppdaterade ljudbild som dök upp i 1971 års A Fistful of Dynamite. Den italienska westernfilmen har förmodligen aldrig låtit bättre än så här.
Betyg: 7.